ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çerkez Tavuğu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171208)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:46 AM

Çerkez Tavuğu
 
300 gr. tavuk (gögüs, but ya da kanat)
1 avuç ceviz içi (1 çay bardağında biraz fazla)
3 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek
1 litre su
tuz
isteğe göre tereyağı+kırmızı biber
Yapılışı:
1- Tavuğu 1 litre suda tuz ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayın. Haşlanan tavukları sudan süzgeç yardımıyla çıkarın. Eğer kemikli tavuk haşladıysanız kemiklerinden sıyırın ve ince ince didikleyin.
2- Bayat ekmek dilimlerini tavuğu haşladığınız suda ıslatın. Ceviz içlerini ve sarımsakları iyice dövün (iste göre rendenin küçük tarafı ile rendeleyebilirsiniz).
3- Didiklediğiniz tavuğu, bayat ekmek içini, sarımsağı ve tuzu karıştırarak çatalın ucu ile ezin (vaktiniz yoksa rondo kullanabilirsiniz).
4- Hazırladığınız çerkez tavuğunu servis tabağına alın, isteğe göre kırmızı biber ile kavrulmuş tereyağı dökün ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.