![]() |
Mercimek Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimek KöftesiMalzemeler: 2 su bardağı mercimek 1 su bardağı ince bulgur 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe göre) 1 demet maydonoz 2 çorba kaşığı margarin (isteğe göre sıvıyağ) 4-5 dal taze soğan 4 su bardağı su 1′er tatlı kaşığı kırmızı pul biber, kimyon 1 adet limon tuz Yapılışı: 1- 2 su bardağı mercimeği 4 su bardağı su ile haşlayın ( eğer su az gelir yetmez ise su ilave edebilirsiniz) ![]() 2- Mercimekler patlayıp, tencerede yarım su bardağı kadar su kalınca ocağı kapatın ve ince bulgurunuzu mercimeğin üzerine dökün ![]() ![]() 3- Bulgurlar şişerken, küçük bir tavaya 1 adet orta boy soğanı rendeleyin ya da yemeklik doğrayın, üzerine margarini ekleyin ve kavurun ![]() 4- Soğanlara salçayı ilave edin 1-2 dakika kadar daha kavurun ![]() ![]() 5- Maydanozu ve taze soğanı ince ince doğrayın ![]() 6- Mercimek ve bulguru genişçe bir kaba alın ve yağlı karışımı üzerine dökün, tuz atın ![]() 7- Mercimek ve bulgurun her yerine salçalı sosun dağılması gerekiyor bunun için iyice yoğurun (yada mikserinizin hamur yoğurma aparatını takın ve onunla karıştırın) ![]() 8- İnce doğranmış maydanozu, soğanı ve limon suyunu katın, yoğurarak karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|