Etli Nohutlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Nohutlu PilavMalzemeler:2 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve nohut 300 gr kuşbaşı et,1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su Tuz ya da et bulyon Yapılışı: 1- 2 su bardağı pirinci yaklaşık yarım saat ılık suda bekletin, beyazlaşan pirinci akan su altında yıkayıp süzün ![]() 2- Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alın, üzerine eti ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun ![]() 3- Suyunu salıp çeken etlerin üzerine haşlanmış nohutları ekleyek 1-2 kez daha karıştırın ![]() 4- Süzdüğünüz pirinci etlerin üzerine ekleyin ve pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyerek karıştırın![]() 5- Tencerenin kapağını kapatın, önce harlı daha sonra kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin ![]() 6- 15 dakika kadar dinlendiğiniz pilavınızı servis yapın
|
|
|
|