![]() |
Etli Nohutlu Pilav
Malzemeler:2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve nohut 300 gr. kuşbaşı et, 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su Tuz ya da et bulyon Yapılışı: 1- 2 su bardağı pirinci yaklaşık yarım saat ılık suda bekletin, beyazlaşan pirinci akan su altında yıkayıp süzün. 2- Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alın, üzerine eti ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun. 3- Suyunu salıp çeken etlerin üzerine haşlanmış nohutları ekleyek 1-2 kez daha karıştırın. 4- Süzdüğünüz pirinci etlerin üzerine ekleyin ve pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyerek karıştırın. 5- Tencerenin kapağını kapatın, önce harlı daha sonra kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin. 6- 15 dakika kadar dinlendiğiniz pilavınızı servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.