ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Etli Nohutlu Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171135)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:58 AM

Etli Nohutlu Pilav
 
Malzemeler:2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve nohut
300 gr. kuşbaşı et,
1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz ya da et bulyon

Yapılışı:
1- 2 su bardağı pirinci yaklaşık yarım saat ılık suda bekletin, beyazlaşan pirinci akan su altında yıkayıp süzün.
2- Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alın, üzerine eti ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3- Suyunu salıp çeken etlerin üzerine haşlanmış nohutları ekleyek 1-2 kez daha karıştırın.
4- Süzdüğünüz pirinci etlerin üzerine ekleyin ve pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
5- Tencerenin kapağını kapatın, önce harlı daha sonra kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin.
6- 15 dakika kadar dinlendiğiniz pilavınızı servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.