Garnitürlü Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Garnitürlü PilavMalzemeler:3 su bardağı pirinç 4,5 su bardağı sıcak et suyu ya da kaynamış suya 2 adet et bulyon 3-4 yemek kaşığı tereyağı 1 kavanoz karışık garnitür et bulyon kullanılmayacaksa tuz Yapılışı: 1- Pirinçleri nişastası akana kadar 2-3 su yıkayın Geniş bir kaba alıp biraz tuz ekleyin ve yarım saat kadar pirinçleri dinlendirin Sonrasında süzgeçe alıp süzün![]() 2- Garnitür kavanozunu açıp süzgeçe alın, yıkayıp süzün ![]() 3- Tencereye tereyağını alın harlı ateşte eriyince üzerine süzülmüş pirinçleri ekleyin Pirinçler cam gibi oluncaya kadar kavurun ve sıcak suyu ekleyip karıştırın![]() 4- Pilavın suyu kaynayınca süzdüğünüz garnitürü pilavın üzerine ekleyin Pilavın altını kısın, suyunu tamamen çekince ocağı kapatın ve pilavınızı 10-15 dakika dinlendirin![]() 5- Pişen pilavınızı karıştırdıktan sonra servis yapın
|
|
|
|