![]() |
Garnitürlü Pilav
Malzemeler:3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı sıcak et suyu ya da kaynamış suya 2 adet et bulyon 3-4 yemek kaşığı tereyağı 1 kavanoz karışık garnitür et bulyon kullanılmayacaksa tuz Yapılışı: 1- Pirinçleri nişastası akana kadar 2-3 su yıkayın. Geniş bir kaba alıp biraz tuz ekleyin ve yarım saat kadar pirinçleri dinlendirin. Sonrasında süzgeçe alıp süzün. 2- Garnitür kavanozunu açıp süzgeçe alın, yıkayıp süzün. 3- Tencereye tereyağını alın harlı ateşte eriyince üzerine süzülmüş pirinçleri ekleyin. Pirinçler cam gibi oluncaya kadar kavurun ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. 4- Pilavın suyu kaynayınca süzdüğünüz garnitürü pilavın üzerine ekleyin. Pilavın altını kısın, suyunu tamamen çekince ocağı kapatın ve pilavınızı 10-15 dakika dinlendirin. 5- Pişen pilavınızı karıştırdıktan sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.