Havuçlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Pilav1 adet orta boy havuç 2 su bardağı pirinç (baldo) 3 su bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet et bulyon yada tuz Yapılışı : 1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önceden ılık tuzlu suya koyarak bekletin ![]() 2- Havuçu rendenin ince tarafı ile rendeleyin Tereyağını tencereye alın, üzerine rendelediğiniz havuçları ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırarak kavurun![]() 3- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve havuçların üzerine ekleyerek kavurun Pirinçler saydamlaşınca üzerine bulyon ve suyu ekleyin![]() 4- Pirinçlerin üzerin göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın 10 dakika demledikten sonra karıştırarak servis yapın
|
|
|
|