![]() |
Havuçlu Pilav
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı pirinç (baldo) 3 su bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet et bulyon yada tuz Yapılışı : 1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önceden ılık tuzlu suya koyarak bekletin. 2- Havuçu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Tereyağını tencereye alın, üzerine rendelediğiniz havuçları ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırarak kavurun. 3- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve havuçların üzerine ekleyerek kavurun. Pirinçler saydamlaşınca üzerine bulyon ve suyu ekleyin. 4- Pirinçlerin üzerin göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. 10 dakika demledikten sonra karıştırarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.