![]() |
Tavuk Dolması – Poşette Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Dolması – Poşette TavukMalzemeler:1 adet bütün tavuk yarım soğan 1 adet fırın poşeti İç pilavı için: 1 su bardağı pirinç yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet küçük boy soğan 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1tutam maydanoz tuz yenibahar karabiber Tavuk dolması yapımı Yapılışı: 1- Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın, maydanozları ince ince kıyın ![]() 2- Zeytinyağını tavaya alın ve soğanı kavurun , soğanın pembeleşmesine yakın çam fıstıklarını soğanlara ekleyin ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 3- Üzerine pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun ![]() ![]() 4- Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, ocaktan alın ve maydanozları ekleyerek 1-2 kez karıştırarak soğumaya bırakın ![]() Pilavınız ılındığında tavuğun içine doldurun ![]() ![]() Poşetin üzerine kürdan yardımıyla birkaç delik açın ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|