Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domatesli, pilav

Domatesli Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Pilav



Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz (et bulyon kullanacaksanız tuz eklemeyin)
Yapılışı:
1- Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık suda üzerine biraz tuz ekleyerek yarım saat bekletin
2- Domateslerin saplarını ayırıp yıkayın Yıkadığınız domatesleri rondodan geçirin
3- Tencereye önce tereyağını alıp eritin, daha sonra domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun
4- Suyunu çeken domateslere suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun
5- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine et suyunu ve tuzunu ekleyerek 1-2 kez karıştırın
6- Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan almadan önce bir kez daha karıştırıp üzerine bir havlu kağıt serin
7- Kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın Pilavınız demlendikten sonra servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.