![]() |
Domatesli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli PilavMalzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 adet orta boy domates 3 su bardağı sıcak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz (et bulyon kullanacaksanız tuz eklemeyin) Yapılışı: 1- Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık suda üzerine biraz tuz ekleyerek yarım saat bekletin ![]() 2- Domateslerin saplarını ayırıp yıkayın ![]() ![]() 3- Tencereye önce tereyağını alıp eritin, daha sonra domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun ![]() 4- Suyunu çeken domateslere suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun ![]() 5- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine et suyunu ve tuzunu ekleyerek 1-2 kez karıştırın ![]() 6- Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() 7- Kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|