![]() |
Domatesli Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç 3 adet orta boy domates 3 su bardağı sıcak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz (et bulyon kullanacaksanız tuz eklemeyin) Yapılışı: 1- Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık suda üzerine biraz tuz ekleyerek yarım saat bekletin. 2- Domateslerin saplarını ayırıp yıkayın. Yıkadığınız domatesleri rondodan geçirin. 3- Tencereye önce tereyağını alıp eritin, daha sonra domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. 4- Suyunu çeken domateslere suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun. 5- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine et suyunu ve tuzunu ekleyerek 1-2 kez karıştırın. 6- Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce bir kez daha karıştırıp üzerine bir havlu kağıt serin. 7- Kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Pilavınız demlendikten sonra servise hazır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.