Kestaneli Pilav-İç Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Pilav-İç PilavıMalzemeler:2 su bardağı pirinç 3 su barağı sıcak su 1 baş kuru soğan 1,5-2 su bardağı fırından pişirilip ayıklanmış kabuksuz kestane 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz Kuru nane Karabiber Yapılışı: [*]2 su bardağı pirinci bir kaç su yıkayın ve yaklaşık yarım saat ılık suda dinlendirdikten sonra süzün [*]Soğanı soyun ve küçük küçük yemeklik doğrayın Tencereye tereyağını alın ve kızdırın, içine önce soğanları atın ve pembeleşene kadar kavurun [*]Pembeleşen soğanların üzerine kestaneleri atın ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun Kestaneler pembeleşince içine dolmalık fıstıkları atın ve pembeleşene kadar kavurun [*]Süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve kuş üzümlerini ekleyin Pirinçler saydamlaşıncaya kadar orta ateşte kavurun [*]Önceden kaynattığınız sıcak suyu,tuzu ve baharatını ekleyerek 1-2 kez karıştırın [*]Pilavın üzeri göz göz olana kadar harlı ateşte, daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin [*]Ocaktan aldığınız pilavı 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın
|
|
|
|