![]() |
Kestaneli Pilav-İç Pilavı
Malzemeler:2 su bardağı pirinç
3 su barağı sıcak su 1 baş kuru soğan 1,5-2 su bardağı fırından pişirilip ayıklanmış kabuksuz kestane 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz Kuru nane Karabiber Yapılışı: [*]2 su bardağı pirinci bir kaç su yıkayın ve yaklaşık yarım saat ılık suda dinlendirdikten sonra süzün.[*]Soğanı soyun ve küçük küçük yemeklik doğrayın.Tencereye tereyağını alın ve kızdırın, içine önce soğanları atın ve pembeleşene kadar kavurun.[*]Pembeleşen soğanların üzerine kestaneleri atın ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kestaneler pembeleşince içine dolmalık fıstıkları atın ve pembeleşene kadar kavurun.[*]Süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve kuş üzümlerini ekleyin. Pirinçler saydamlaşıncaya kadar orta ateşte kavurun.[*]Önceden kaynattığınız sıcak suyu,tuzu ve baharatını ekleyerek 1-2 kez karıştırın.[*]Pilavın üzeri göz göz olana kadar harlı ateşte, daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.[*]Ocaktan aldığınız pilavı 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.