ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kestaneli Pilav-İç Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171126)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:00 AM

Kestaneli Pilav-İç Pilavı
 
Malzemeler:2 su bardağı pirinç
3 su barağı sıcak su
1 baş kuru soğan
1,5-2 su bardağı fırından pişirilip ayıklanmış kabuksuz kestane
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kuru nane
Karabiber
Yapılışı:
[*]2 su bardağı pirinci bir kaç su yıkayın ve yaklaşık yarım saat ılık suda dinlendirdikten sonra süzün.[*]Soğanı soyun ve küçük küçük yemeklik doğrayın.Tencereye tereyağını alın ve kızdırın, içine önce soğanları atın ve pembeleşene kadar kavurun.[*]Pembeleşen soğanların üzerine kestaneleri atın ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kestaneler pembeleşince içine dolmalık fıstıkları atın ve pembeleşene kadar kavurun.[*]Süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve kuş üzümlerini ekleyin. Pirinçler saydamlaşıncaya kadar orta ateşte kavurun.[*]Önceden kaynattığınız sıcak suyu,tuzu ve baharatını ekleyerek 1-2 kez karıştırın.[*]Pilavın üzeri göz göz olana kadar harlı ateşte, daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.[*]Ocaktan aldığınız pilavı 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.