![]() |
Elmalı Strudel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı StrudelMalzemeler: Hamur için: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çimdik tuz 1 çimdik toz şeker yarım çay bardağı su Harç İçin: 3 adet sert yeşil elma 1 kahve fincanı galeta unu 50 gr tereyağı 5 yemek kaşığı esmer şeker 2 çay bardağı kuru üzüm isteğe göre 1 çay kaşığı tarçın üzeri için pudra şekeri Yapılışı: 1- Su haricindeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ![]() ![]() 2- Hamurun üzerini bir bez ile örterek yarım saat kadar dinlendirin ![]() 3- Elmaları yıkayın ve kabuklarını soymadan küp küp doğrayın ![]() ![]() 4- Tavaya esmer şeker ve tereyağını alın ![]() ![]() 5- Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâha alın ve ince bir hamur açın ![]() 6- Hazırladığınız elmalı harcı hamur ucuna enine yayın ve rulo şeklinde sarın ![]() 7- Fırın tepsinizi ya da kabınızı yağlayın strudeliniz tepsiye yerleştirin ![]() 8- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|