Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, strudel

Elmalı Strudel

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Strudel



Malzemeler:
Hamur için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
1 çimdik toz şeker
yarım çay bardağı su
Harç İçin:
3 adet sert yeşil elma
1 kahve fincanı galeta unu
50 gr tereyağı
5 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay bardağı kuru üzüm
isteğe göre 1 çay kaşığı tarçın
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
1- Su haricindeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın Yarım çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
2- Hamurun üzerini bir bez ile örterek yarım saat kadar dinlendirin
3- Elmaları yıkayın ve kabuklarını soymadan küp küp doğrayın Galeta ununa bulayın
4- Tavaya esmer şeker ve tereyağını alın Tereyağı eriyince içine elmaları ve kuş üzümünü atarak elmalar pembeleşinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın
5- Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâha alın ve ince bir hamur açın
6- Hazırladığınız elmalı harcı hamur ucuna enine yayın ve rulo şeklinde sarın
7- Fırın tepsinizi ya da kabınızı yağlayın strudeliniz tepsiye yerleştirin
8- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.