![]() |
Elmalı Strudel
Malzemeler:
Hamur için: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çimdik tuz 1 çimdik toz şeker yarım çay bardağı su Harç İçin: 3 adet sert yeşil elma 1 kahve fincanı galeta unu 50 gr tereyağı 5 yemek kaşığı esmer şeker 2 çay bardağı kuru üzüm isteğe göre 1 çay kaşığı tarçın üzeri için pudra şekeri Yapılışı: 1- Su haricindeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Yarım çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 2- Hamurun üzerini bir bez ile örterek yarım saat kadar dinlendirin. 3- Elmaları yıkayın ve kabuklarını soymadan küp küp doğrayın. Galeta ununa bulayın. 4- Tavaya esmer şeker ve tereyağını alın. Tereyağı eriyince içine elmaları ve kuş üzümünü atarak elmalar pembeleşinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın. 5- Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâha alın ve ince bir hamur açın. 6- Hazırladığınız elmalı harcı hamur ucuna enine yayın ve rulo şeklinde sarın. 7- Fırın tepsinizi ya da kabınızı yağlayın strudeliniz tepsiye yerleştirin. 8- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.