Etimek Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimek TatlısıMalzemeler: 1 paket etimek 1 paket burçak bisküvi (üzeri için) Muhallebi için: 1 lt süt2 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı nişasta Yarım su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı margarin Şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Yapılışı: 1- Etimekleri borcama yanyana dizin ![]() 2- Şerbet malzemelerini küçül bir tencereye alıp kaynatın, hafif koyulaşınca borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün ![]() 3- Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın biraz sütle topaklanmamsı için eritin Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Son olarak margarini ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın![]() 4- Hazırladığınız muhallebi sosunu şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün ![]() 5- Muhallebi oda sıcaklığına gelince burçak bisküvileri bir poşetin içine alın ve vurarak ezin ![]() 6- Son olarak bisküvinin tamamını tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin ![]() 7- Meyve ve çikolata ile servis yapın
|
|
|
|