![]() |
Etimek Tatlısı
Malzemeler:
1 paket etimek 1 paket burçak bisküvi (üzeri için) Muhallebi için: 1 lt. süt 2 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı nişasta Yarım su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı margarin Şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Yapılışı: 1- Etimekleri borcama yanyana dizin. 2- Şerbet malzemelerini küçül bir tencereye alıp kaynatın, hafif koyulaşınca borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün. 3- Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın biraz sütle topaklanmamsı için eritin. Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak margarini ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın. 4- Hazırladığınız muhallebi sosunu şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün. 5- Muhallebi oda sıcaklığına gelince burçak bisküvileri bir poşetin içine alın ve vurarak ezin. 6- Son olarak bisküvinin tamamını tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin. 7- Meyve ve çikolata ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.