Elma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma Tatlısı6 adet yeşil elma 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tozşeker 1-2 tatlı kaşığı tarçın 3-4 adet karanfil İsteğe göre kurutulmuş meyve parçaları Süslemek için kaymak Yapılışı: 1 Elmaların üst kısmını keserek kapak gibi çıkartın Kabak oyacağı ile ortasını delerek çekirdeklerini çıkartın ve açtığınız deliği genişletin![]() 2 Borcama aldığınız elmaların içine bolca toz şeker serpin ve kullanacağınız iç malzemenin hepsini elmalara paylaştırın Üzerine biraz daha toz şeker serpin![]() 3 180 derece önceden ısıtılmış fırında elmalar yumuşayana kadar pişirin![]() 4 Servis yapmadan önce borcamda karamelize olan şekerden üzerine biraz gezdirin Kaymakla birlikte ılık servis yapın![]() Not: İsterseniz farklı bir tat katmak için biraz likörde ekleyebilirsiniz
|
|
|
|