![]() |
Elma Tatlısı
6 adet yeşil elma
1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tozşeker 1-2 tatlı kaşığı tarçın 3-4 adet karanfil İsteğe göre kurutulmuş meyve parçaları Süslemek için kaymak Yapılışı: 1. Elmaların üst kısmını keserek kapak gibi çıkartın.Kabak oyacağı ile ortasını delerek çekirdeklerini çıkartın ve açtığınız deliği genişletin. 2. Borcama aldığınız elmaların içine bolca toz şeker serpin ve kullanacağınız iç malzemenin hepsini elmalara paylaştırın. Üzerine biraz daha toz şeker serpin. 3.180 derece önceden ısıtılmış fırında elmalar yumuşayana kadar pişirin. 4. Servis yapmadan önce borcamda karamelize olan şekerden üzerine biraz gezdirin. Kaymakla birlikte ılık servis yapın. Not: İsterseniz farklı bir tat katmak için biraz likörde ekleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.