Kızarmış Muz |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış MuzMalzemeler:8 Adet milföy hamuru 4 Adet muz 1-2 Su bardağı bal Kızartmak için sıvıyağ İsteğe göre çamfıstığı yada badem Yapılışı: 1- Milföy hamurlarını dondurucudan çıkartıp yumuşaması için bir süre bekleyin 2- Muzları soyun ve 2 ye bölün (isteğe göre çatalla ezebilirsiniz) 3- Her milföye yarım dilim muz gelecek şekilde paylaştırın ve milföylerin uçlarını birleştirerek elinizde top yapın 4- Kızgın ve bol yağda (kızartma tencereniz varsa daha iyi olur) nar gibi oluncaya dek kızartın 5- Pişen topları servis tabağına alın ve bolca bal ekleyip çam fıstığı serperek servis yapın |
|