![]() |
Şeftalili Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftalili TartMalzemeler: Hamuru için: 250 gr ![]() 100 gr ![]() 125 gr ![]() yarım çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı vanilya 1 adet yumurta Üzeri için: 3 adet orta boy şeftali yada 1 kavanoz şeftali konservesi 1-1,5 su bardağı dövülmüş fındık Yapılışı: Unu geniş ve derin bir kaba eleyin, tuz, vanilya, küp küp doğranmış tereyağı, yumurta ve yoğurtu üzerine ekleyin ![]() ![]() Hamuru büyük boy bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıba döşediğiniz hamura çatalla delikler açın ![]() ![]() ![]() ![]() Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 1′er cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|