Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tart, şeftalili

Şeftalili Tart

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Tart



Malzemeler:
Hamuru için:
250 gr un
100 gr toz şeker
125 gr tereyağ
yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta

Üzeri için:
3 adet orta boy şeftali
yada 1 kavanoz şeftali konservesi
1-1,5 su bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı:
Unu geniş ve derin bir kaba eleyin, tuz, vanilya, küp küp doğranmış tereyağı, yumurta ve yoğurtu üzerine ekleyin Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru büyük boy bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın Buzdolabında yaklaşık 15-20 dk dinlendirin Hamuru önceden yağladığıız kelepçeli tart kalıbına yerleştirin (yoksa herzaman dediğim gibi borcam kullanabilirsiniz)
Kalıba döşediğiniz hamura çatalla delikler açın Uzerine yağlı kağıt yerleştirin ve kağıtın üzerine 1 avuç nohut koyarak fırına verin 160 önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirinTart tabanını fırından çıkarın üzerindeki kağıdı nohularla birlikte alın ve 4-5 dakika daha pişirin
Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 1′er cm kalınlığında dilimleyin ve tabanın üzerine yerleştirin Ortasına gelmeyecek şekilde fındıkları serpin Fırında 6-7 dakika daha pişirin Ilık yada soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.