![]() |
Şeftali Kebabı: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftali Kebabı:Şeftali Kebabı: Kıbrıs'ı ziyaret edip "Şeftali Kebabı"nı yemeden dönenlerin sayısı azdır ![]() ![]() Malzemeler; Yarım kilo dana kıyma 250 gr ![]() Yaklaşık 100 gr kuru soğan yarım demet maydonoz 1 çay kaşığı tuz biraz karabiber Hazırlanışı; Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın ![]() Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın ![]() Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun ![]() Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin ![]() Kasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazır- ladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın ![]() ![]() Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabını afiyetle yeyin ![]() |
![]() |
![]() |
|