![]() |
Şeftali Kebabı:
Şeftali Kebabı:
Kıbrıs'ı ziyaret edip "Şeftali Kebabı"nı yemeden dönenlerin sayısı azdır. Şeftali gibi kızarmasından mı esinlenildi (ki öyle de söylenir) bilemiyorum ama usulünce yapıldığında beğeneceğinize inanıyorum. Malzemeler; Yarım kilo dana kıyma 250 gr. koyun gömlek Yaklaşık 100 gr kuru soğan yarım demet maydonoz 1 çay kaşığı tuz biraz karabiber Hazırlanışı; Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın. Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın. Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin. Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olur Kasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazır- ladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın.. Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabını afiyetle yeyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.