Balık Pilakisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık PilakisiMalzemeler : • 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış) • 2-3 adet patates • 1 çay bardağı zeytinyağı • 2 adet havuç • 1 adet küçük kereviz • 4 diş sarmısak • 2 adet limon • 1 adet maydanoz • Tuz , karabiber • 2-3 adet soğan Hazırlanışı :Soğanları piyaz doğrayın Zeytinyağında kızartmadan kavurun 2 su bardağı su ilave edip, kaynatın Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin Tekrar ateşe koyun Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın
|
|
|
|