![]() |
Balık Pilakisi
Malzemeler : • 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
• 2-3 adet patates • 1 çay bardağı zeytinyağı • 2 adet havuç • 1 adet küçük kereviz • 4 diş sarmısak • 2 adet limon • 1 adet maydanoz • Tuz , karabiber • 2-3 adet soğan Hazırlanışı :Soğanları piyaz doğrayın. Zeytinyağında kızartmadan kavurun. 2 su bardağı su ilave edip, kaynatın. Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin. Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin. Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin. İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.