Hint Usulü Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hint Usulü Pilavmalzemeler: 3 Bardak Pirinç 75 gr Tereyağı 75 gr Margarin 1 büyük havuç rende 1 orta boy soğan ½ demet derotu 1 Ç K silme Curry4 bardak tavuk veya et suyu "2 Tablet Knorr olabilir" 150 gr iç Çam Fıstığı yapılışı: Pirinci yıkamadan çukur bir kaba koyunuz, üzerine örtecek kadar sıcak su ilave ediniz 2 Ç K da tuz katınız Bir defa karıştırıp soğumaya bırakınız![]() Pilavı pişireceğimiz tencerede yağları eritip çok ince çintilmiş soğanı katarak öldürüp rende havucu katınız Havuçlar yumuşayınca suda dinlenmiş pirinci süzünüz tuzunun gitmesi için iyice yıkayınız![]() Fazla ovalamadan tencereye katınız ve kavurmaya devam ediniz Pirinçler tane tane olana kadar kavurduktan sonra curry katılmış 3 bardak suyu ilave ediniz bir karıştırdıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotunu yayınız ve tencerenin kapağını kapayınız ![]() Harlı ateşte pişirip üzeri gözenekler haline gelince ateşi iyice kısınız ve 5 dakika kadar daha ateş üzerinde tutarak bilahare ateşi söndürüp pilavı demlemeye bırakınız ![]() Kavrulmuş ve soğumuş çam fıstıklarını ovalayarak kabuklarını çıkarınız ve yeşilli fıstıkları servis tabağının üzerine serpeleyiniz ![]() Afiyet Olsun !… |
|
|
|