![]() |
Hint Usulü Pilav
malzemeler:
3 Bardak Pirinç 75 gr Tereyağı 75 gr Margarin 1 büyük havuç rende 1 orta boy soğan ½ demet derotu 1 Ç.K. silme Curry 4 bardak tavuk veya et suyu "2 Tablet Knorr olabilir" 150 gr iç Çam Fıstığı yapılışı: Pirinci yıkamadan çukur bir kaba koyunuz, üzerine örtecek kadar sıcak su ilave ediniz. 2 Ç.K. da tuz katınız. Bir defa karıştırıp soğumaya bırakınız. Pilavı pişireceğimiz tencerede yağları eritip çok ince çintilmiş soğanı katarak öldürüp rende havucu katınız. Havuçlar yumuşayınca suda dinlenmiş pirinci süzünüz tuzunun gitmesi için iyice yıkayınız. Fazla ovalamadan tencereye katınız ve kavurmaya devam ediniz. Pirinçler tane tane olana kadar kavurduktan sonra curry katılmış 3 bardak suyu ilave ediniz bir karıştırdıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotunu yayınız ve tencerenin kapağını kapayınız. Harlı ateşte pişirip üzeri gözenekler haline gelince ateşi iyice kısınız ve 5 dakika kadar daha ateş üzerinde tutarak bilahare ateşi söndürüp pilavı demlemeye bırakınız. Kavrulmuş ve soğumuş çam fıstıklarını ovalayarak kabuklarını çıkarınız ve yeşilli fıstıkları servis tabağının üzerine serpeleyiniz. Afiyet Olsun.!… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.