Bademli Mantarlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Mantarlı PilavMalzemeler 2 Su bardağı pirinç 1 5 Çorba kaşığı tereyağı 1 Su bardağı küçük doğranmış mantar 1 Su bardağı badem 1 Çorba kaşığı kuş üzümü 3 Su bardağı su Tarçın Tuz Hazırlanışı Sıcak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün 1 Çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin Küçük doğranmış mantarları kavurun Pirinci ilave edin 1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin 3 Su bardağı suyu ilave edin Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarını soyun Kalan tereyağında bademleri kavurun Ocaktan aldığınız pilava bademleri ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın
|
|
|
|