![]() |
Bademli Mantarlı Pilav
Malzemeler
2 Su bardağı pirinç 1.5 Çorba kaşığı tereyağı 1 Su bardağı küçük doğranmış mantar 1 Su bardağı badem 1 Çorba kaşığı kuş üzümü 3 Su bardağı su Tarçın Tuz Hazırlanışı Sıcak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün. 1 Çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. Küçük doğranmış mantarları kavurun. Pirinci ilave edin. 1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin. 3 Su bardağı suyu ilave edin. Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarını soyun. Kalan tereyağında bademleri kavurun. Ocaktan aldığınız pilava bademleri ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.