![]() |
Çıtır patlıcanlı börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çıtır patlıcanlı börekMalzemeler iç malzemesi; 4 veya 5 patlıcan yarım çay bardağı sıvı yağ 2 adet orta boy kuru soğan börek için; 1 su bardağı süt yarım su bardağı yoğurt 1/4 su bardağı sıvı yağ 1 kabartma tozu 1 yumurta aldığı kadar un unu açmak için nişasta katlara sürmek için sıvı yağ Hazırlanış patlıcanlar aralıklı soyulup tuzlu suda 15-20 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nişasta dışındaki tüm malzemeler karıştırılır,iyice yoğurulur ![]() ![]() daha sonra hamur ikiye bölünerek her bölüm tekrar parçalara bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir |
![]() |
![]() |
|