Haşhaşlı Revani |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı RevaniMalzemeler: 4 tane yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı haşhaş tohumu, 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 limon kabuğu rendesi, Şerbeti için: 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, çeyrek limon, Üzeri için: 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt, yeteri kadar fındık yada ceviz Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı köpürtene kadar çırptıkdan sonra diğer malzemeleride katıp tatlının hamurunu hazırlayın En son haşhaşıda katıp yağlanmış tepsiye harcı dökün 160-170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin Bu arada şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakın Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbetini yedire yedire dökün Tatlı şerbetini çekip soğuduktan sonra , 1 pardak sütle çırpılmış kremşantıyı sıkma torbasına koyup dilediğiniz gibi süsleyin Ama isterseniz kremşantiyle üzerini tamamen kaplayabilirsiniz En son kırılmış fındık yada ceviz ekip servis edebilirsiniz 160-170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin Bu arada şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakın Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbetini yedire yedire dökün Tatlı şerbetini çekip soğuduktan sonra , 1 pardak sütle çırpılmış kremşantıyı sıkma torbasına koyup dilediğiniz gibi süsleyin Ama isterseniz kremşantiyle üzerini tamamen kaplayabilirsiniz En son kırılmış fındık yada ceviz ekip servis edebilirsiniz |
|