![]() |
Haşhaşlı Revani
Malzemeler:
4 tane yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı haşhaş tohumu, 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 limon kabuğu rendesi, Şerbeti için: 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, çeyrek limon, Üzeri için: 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt, yeteri kadar fındık yada ceviz Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı köpürtene kadar çırptıkdan sonra diğer malzemeleride katıp tatlının hamurunu hazırlayın. En son haşhaşıda katıp yağlanmış tepsiye harcı dökün. 160-170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakın. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbetini yedire yedire dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuduktan sonra , 1 pardak sütle çırpılmış kremşantıyı sıkma torbasına koyup dilediğiniz gibi süsleyin. Ama isterseniz kremşantiyle üzerini tamamen kaplayabilirsiniz.. En son kırılmış fındık yada ceviz ekip servis edebilirsiniz... 160-170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakın. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbetini yedire yedire dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuduktan sonra , 1 pardak sütle çırpılmış kremşantıyı sıkma torbasına koyup dilediğiniz gibi süsleyin. Ama isterseniz kremşantiyle üzerini tamamen kaplayabilirsiniz.. En son kırılmış fındık yada ceviz ekip servis edebilirsiniz... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.