06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Kuzu İncik
Yufkalı Kuzu İncik
( 4 kişilik)
=Malzemeler=
4 ad Kuzu incik,2ad yumurta, 1 ad Havuç (doğranmış), 2 ad Defne yaprağı, 1 ad Kuru soğan(4 e kesilmiş), 2 çorba kaşığı Margarin, 250 gr Milföy hamuru, 15 ad Tane karabiber, yeteri kadar su ve tuz
=hazırlanışı=
Margarin eritilip, incikler alt, üst kızartılır Soğan, havuç, defne yaprağı, tane karabiber ilave edilip, pişirilip, soğumaya alınır Milföy hamuru oklava ile açılıp, 4 eşit parçaya bölünür İnciklerin kemikleri dışarıda kalacak şekilde hamurlara sarılır Hazırlanan incikler tepsiye dizilip, üzerine yumurta sarısı sürülerek 150C Fırında 20-25 dk pişirilir Sıcak olarak servis yapılır
|
|
|