Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, kavurma, kıyma

Bademli Kıyma Kavurma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kıyma Kavurma



Bademli Kıyma Kavurma


=Malzemeler=

500 gr kıyma

Bir çorba kaşığı bitkisel yağ

Yarım bardak ikiye ayrılmış badem

Yarım bardak ince kıyılmış kuru soğan

Yarım bardak et suyu

Tuz

Yarım kahve kaşığı sarımsak tozu

Çeyrek kahve kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı limon suyu

1 kahve kaşığı kuru nane

1 orta boy domates

10-15 adet irice ıspanak yaprağı


=hazırlanışı=

Tavayı orta ateşe oturtup, bitkisel yağı kızdırın Kabuğu soyulup ortadan ayrılmış iç bademleri koyup, altın rengi olana kadar kavurun Delikli bir kaşık ile ayrı bir kaba alın Çentilmiş soğanları aynı tavaya koyun Pembeieştirin Kıymayı ilave edin Suyunu salıverip çekmesini bekleyin Sonra yarım bardak et suyu, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edin Karıştırarak, kıyma suyunu çekip kavrulmaya yüz tutana kadar pişirin Badem, limon suyu ve kuru naneyi katın Bir kez karıştırıp, ateşten alın Bir servis tabağına, ıspanak yapraklarını dizin Kavrulmuş kıymayı yaprakların üstüne koyun Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.