ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Kıyma Kavurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169432)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:25 AM

Bademli Kıyma Kavurma
 
Bademli Kıyma Kavurma


=Malzemeler=

500 gr. kıyma

Bir çorba kaşığı bitkisel yağ

Yarım bardak ikiye ayrılmış badem

Yarım bardak ince kıyılmış kuru soğan

Yarım bardak et suyu

Tuz

Yarım kahve kaşığı sarımsak tozu

Çeyrek kahve kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı limon suyu

1 kahve kaşığı kuru nane

1 orta boy domates

10-15 adet irice ıspanak yaprağı


=hazırlanışı=

Tavayı orta ateşe oturtup, bitkisel yağı kızdırın. Kabuğu soyulup ortadan ayrılmış iç bademleri koyup, altın rengi olana kadar kavurun. Delikli bir kaşık ile ayrı bir kaba alın. Çentilmiş soğanları aynı tavaya koyun. Pembeieştirin. Kıymayı ilave edin. Suyunu salıverip çekmesini bekleyin. Sonra yarım bardak et suyu, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edin. Karıştırarak, kıyma suyunu çekip kavrulmaya yüz tutana kadar pişirin. Badem, limon suyu ve kuru naneyi katın. Bir kez karıştırıp, ateşten alın. Bir servis tabağına, ıspanak yapraklarını dizin. Kavrulmuş kıymayı yaprakların üstüne koyun. Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.