Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliç, risotto

Piliç Risotto

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Risotto



Piliç Risotto


=Malzemeler=


3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kereviz

1 adet soğan doğranmış

1 adet havuç rendelenmiş

6 adet derişiz ve kemiksiz piliç göğsü doğranmış

375 gr soyulmuş ve ezilmiş domates

300 ml sıcak tavuk suyu

500 gr Arborio veya Risotto pirinci

75 gr tereyağı

75 gr Parmıcan peyniri rendelenmiş

Tuz ve karabiber


=Hazırlanışı=


Geniş bir kapta yağı kızdırın sebzeleri ekleyin ve hafifçe renklenene kadar kızartın Piliç etini ekleyip 5 dakika daha kızartın Domates tuz ve karabiberi ilave edin kapağını kapatıp buğulanana kadar kaynatın Eğer tam pişmemişse piliç suyunu biraz daha ekleyebilirsiniz

Daha sonra pirinçleri karıştırıp tavuk suyunun geri kalanını da ekleyek 20-25 dakika daha düşük ateştepirinçler yumuşayana kadar pişirin Gerekirse nemlendirmek için bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz

Piliç Risotto yu ateşin üzerinden alın tereyağı ve peyniri ekleyip karıştırın Gerekirse baharat ilave edin ve hemen servisini yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.