ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piliç Risotto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169321)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:43 AM

Piliç Risotto
 
Piliç Risotto


=Malzemeler=


3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kereviz

1 adet soğan doğranmış

1 adet havuç rendelenmiş

6 adet derişiz ve kemiksiz piliç göğsü doğranmış

375 gr. soyulmuş ve ezilmiş domates

300 ml. sıcak tavuk suyu

500 gr. Arborio veya Risotto pirinci

75 gr. tereyağı

75 gr. Parmıcan peyniri rendelenmiş

Tuz ve karabiber


=Hazırlanışı=


Geniş bir kapta yağı kızdırın sebzeleri ekleyin ve hafifçe renklenene kadar kızartın. Piliç etini ekleyip 5 dakika daha kızartın. Domates tuz ve karabiberi ilave edin kapağını kapatıp buğulanana kadar kaynatın. Eğer tam pişmemişse piliç suyunu biraz daha ekleyebilirsiniz.

Daha sonra pirinçleri karıştırıp tavuk suyunun geri kalanını da ekleyek 20-25 dakika daha düşük ateştepirinçler yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse nemlendirmek için bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.

Piliç Risotto yu ateşin üzerinden alın tereyağı ve peyniri ekleyip karıştırın. Gerekirse baharat ilave edin ve hemen servisini yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.