Malzemeler: 1 kilo erik 1/3 - 1/2 su bardagi kadar su 1 kilo tozseker (4-5 su bardagi) 1/2 limon suyu
Yapilisi:[*]Erikleri saplarindan ayiklayip yikayin[*]Genis tencerede az su ile hafif yumusayana kadar pisirin[*]Erikleri tel suzgecte ezerek cikarabildiginiz kadar posasini cikarin[*]Tekrar marmelati yapacaginiz tencereye aktarip altini acin[*]5 dakika kadar kaynadiktan sonra her seferinde birer bardak seker ilave ederek kaynatmaya devam edin [*]Sekeri ilave edip kaynattikca rengi koyulasip kivamlasacaktir Yaklasik 35-45 dakikada orta ateste karistirarak mermere veya tabaga damlattiginizda top gibi kalacak kivama gelince limonunu ilave edin[*]Bir tasim daha kaynatip altini kapatin Sicakken kavanoza bosaltip sogutunNot: Erik ve diger meyvelarin tad ve kokusunun gitmemesi icin fazla ateste marmelat veya receli yakmamaya dikkat edin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.