![]() |
Erik Marmelatı
Malzemeler:
.1 kilo erik .1/3 - 1/2 su bardagi kadar su .1 kilo tozseker (4-5 su bardagi) .1/2 limon suyu Yapilisi:[*]Erikleri saplarindan ayiklayip yikayin.[*]Genis tencerede az su ile hafif yumusayana kadar pisirin.[*]Erikleri tel suzgecte ezerek cikarabildiginiz kadar posasini cikarin.[*]Tekrar marmelati yapacaginiz tencereye aktarip altini acin.[*]5 dakika kadar kaynadiktan sonra her seferinde birer bardak seker ilave ederek kaynatmaya devam edin. [*]Sekeri ilave edip kaynattikca rengi koyulasip kivamlasacaktir. Yaklasik 35-45 dakikada orta ateste karistirarak mermere veya tabaga damlattiginizda top gibi kalacak kivama gelince limonunu ilave edin.[*]Bir tasim daha kaynatip altini kapatin. Sicakken kavanoza bosaltip sogutun.Not: Erik ve diger meyvelarin tad ve kokusunun gitmemesi icin fazla ateste marmelat veya receli yakmamaya dikkat edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.