Havuç Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç ÇorbasıMalzemeler: 4-5 adet havuc 3 yemek kasigi siviyag 2 yumurta sarisi 2 silme yemek kasigi un 4-5 bardak arasi et suyu (veya su) 1 su bardagi sut veya arzuya gore 1/2 bardak krema tuz, karabiberYapilisi:[*]Havuclari kaziyip ince halkalar seklinde dograyin [*]Tencereye 1 kasik siviyag ve havuclari alin 2-3 dakika havuclari kavurun Uzerine tasacak kadar su ekleyip yumusayana kadar kisik ateste haslayin [*]Havucu robottan veya blenderdan gecirip pure haline getirin [*]Kalan yagda unu biraz kavurun Et suyunu veya suyu karistirarak yavasca ilave edin [*]Havuc puresinide katip karistirin [*]Yumurta sarilarini bir kasede biraz su ile cirpin Sonra yumurtanin ilinmasi icin corbadan her seferinde birer kasik alip karistirarak yumurtalara ilave edin Bu karisimi ince akitarak corbaya tekrar yedirin [*]Sut veya kremayi, tuz ve karabiberi ilave edip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin Not: Herzaman corbayi yaparken tarifte verilenden az su koyup sonra istediginiz kivama gore ilave etmeniz daha uygun olur |
|
|
|