![]() |
Havuç Çorbası
Malzemeler:
.4-5 adet havuc.3 yemek kasigi siviyag.2 yumurta sarisi.2 silme yemek kasigi un.4-5 bardak arasi et suyu (veya su).1 su bardagi sut veya arzuya gore 1/2 bardak krema.tuz, karabiber Yapilisi:[*]Havuclari kaziyip ince halkalar seklinde dograyin.[*]Tencereye 1 kasik siviyag ve havuclari alin. 2-3 dakika havuclari kavurun. Uzerine tasacak kadar su ekleyip yumusayana kadar kisik ateste haslayin.[*]Havucu robottan veya blenderdan gecirip pure haline getirin.[*]Kalan yagda unu biraz kavurun. Et suyunu veya suyu karistirarak yavasca ilave edin.[*]Havuc puresinide katip karistirin.[*]Yumurta sarilarini bir kasede biraz su ile cirpin. Sonra yumurtanin ilinmasi icin corbadan her seferinde birer kasik alip karistirarak yumurtalara ilave edin. Bu karisimi ince akitarak corbaya tekrar yedirin.[*]Sut veya kremayi, tuz ve karabiberi ilave edip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin.Not: Herzaman corbayi yaparken tarifte verilenden az su koyup sonra istediginiz kivama gore ilave etmeniz daha uygun olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.