Tavuklu Bezelye Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bezelye ÇorbasıElinizi altındaki mazlemelerle yapabileceğiniz vitamin dolu, renkli ve lezzetli bir çorba ![]() Malzemeler: 1 su bardağı kadar iç bezelye 2 orta boy havuç (minik küpler şeklinde doğranmış) Yarım tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş) / veya haşlanmış bütün tavuktan bir parça kullanılabilir![]() 3-4 su bardağı tavuk suyu 1 bardak sıcak su 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 küçük soğan 2 yemek kaşığı un 1 kahve fincanı (1/4 su bardağı) tel şehriye 1/4 demet taze dereotu tuz, karabiberYapılışı:[*]Yağda önce yemeklik doğranmış soğanı sonrada havuçları kavurun [*]Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edip karıştırın [*]Bezelyeleri, didiklenmiş tavuk etini, tavuk suyunu koyup kaynadıktan sonra altını kısın [*]Havuç ve bezelyeler pişmeye yakın (yaklaşık 15 dakika) tel şehriyeyi ilave edip yumuşayana kadar pişirin [*]Dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın Kızarmış ekmek veya galete ile servis yapabilirsiniz
|
|
|
|