![]() |
Tavuklu Bezelye Çorbası
Elinizi altındaki mazlemelerle yapabileceğiniz vitamin dolu, renkli ve lezzetli bir çorba.
Malzemeler: .1 su bardağı kadar iç bezelye.2 orta boy havuç (minik küpler şeklinde doğranmış).Yarım tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş) / veya haşlanmış bütün tavuktan bir parça kullanılabilir..3-4 su bardağı tavuk suyu.1 bardak sıcak su.2 yemek kaşığı sıvıyağ.1 küçük soğan.2 yemek kaşığı un.1 kahve fincanı (1/4 su bardağı) tel şehriye.1/4 demet taze dereotu.tuz, karabiber Yapılışı:[*]Yağda önce yemeklik doğranmış soğanı sonrada havuçları kavurun.[*]Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edip karıştırın.[*]Bezelyeleri, didiklenmiş tavuk etini, tavuk suyunu koyup kaynadıktan sonra altını kısın.[*]Havuç ve bezelyeler pişmeye yakın (yaklaşık 15 dakika) tel şehriyeyi ilave edip yumuşayana kadar pişirin.[*]Dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın. Kızarmış ekmek veya galete ile servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.