Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, kepekli, pirinç

Kepekli Pirinç Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Pirinç Çorbası



Malzemeler:
1/2 su bardağı kepekli pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü1 yemek kaşığı domates salçası1 adet soğan5-6 su bardağı et suyu veya sutuz, karabiber, reyhan ve istediğiniz baharat çeşitleri
Yapılışı:[*]Kepekli pirinci uafak bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın* (Yaklaşık 45 dakika kadar) Piştiğinde açılıp buğday görünümünde olacaktır[*]Çorba tenceresinde yağla yemeklik küçük doğranmış soğanı hafifçe kavurun[*]Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin[*]Kaynamış et suyunun veya suyun bir kısmını ayırarak kalanını tencereye boşaltın[*]Pirinci ve tuz ve baharatları ilave edip bir taşım kaynatın[*]Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz *- Kepekli pirincinizi isterseniz düdüklüde daha fazla oranlarda suda pişirebilir ve bir çorbalık bölümlere ayırarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.