ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Kepekli Pirinç Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169263)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:53 AM

Kepekli Pirinç Çorbası
 
Malzemeler:
.1/2 su bardağı kepekli pirinç.2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü.1 yemek kaşığı domates salçası.1 adet soğan.5-6 su bardağı et suyu veya su.tuz, karabiber, reyhan ve istediğiniz baharat çeşitleri
Yapılışı:[*]Kepekli pirinci uafak bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın*. (Yaklaşık 45 dakika kadar) Piştiğinde açılıp buğday görünümünde olacaktır.[*]Çorba tenceresinde yağla yemeklik küçük doğranmış soğanı hafifçe kavurun.[*]Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.[*]Kaynamış et suyunun veya suyun bir kısmını ayırarak kalanını tencereye boşaltın.[*]Pirinci ve tuz ve baharatları ilave edip bir taşım kaynatın.[*]Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz. *- Kepekli pirincinizi isterseniz düdüklüde daha fazla oranlarda suda pişirebilir ve bir çorbalık bölümlere ayırarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.