Terbiyeli Patates Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Patates ÇorbasıMalzemeler: 5-6 adet patates 200gr kıyma 3 çorba kaşığı tereyağı 1 limonun suyu 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber kırmızı biber 5-6 su bardağı et suyuYapılışı:[*]Patatesleri haşlayıp soyun ve sıcakken patates ezici veya çatalla ezerek su ilavesiyle boza kıvamına getirin (koyuca)[*]Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurarak fındık içi büyüklüğünde köfteler hazırlayın [*]Tencerede iki kaşık yağı eritin ve köfteleri kızartın [*]Sulandırılmış patates püresini ve çorba kıvamına getirecek kadar et suyunu ilave edip bir iki taşım kaynatın [*]Limon suyunu bir kasede yumurta sarısı ile çırpın Kaynayan çorbadan bik kepçe alıp azar azar dökerek karışıma ekleyip ılıtın (yumurtanın kesilmemesine dikkat edin)[*]Yumurta terbiyesini tekrar akıtarak ve karıştırarak çorbaya ilave edin [*]Yeterince tuz ve karabiber ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın [*]Kalan bir kaşık tereyağını ufak bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyip hafif yakın ve çorbanın üzerine dökün Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|