Diplomat Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diplomat ÇorbasıMalzemeler: 1 adet tavuk göğsü1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı veya mısırözü yağı3-4 adet salatalık turşusu1 su bardağı turşu suyu2 adet patates2 adet havuç1 adet kereviz1 adet soğan2 adet yumurta sarısıtuz, karabiber Yapılışı:[*]Tavuğu bol suda yumuşayana kadar haşlayın Suyunu çorbada kullanmak içn bekletip tavuğu ılınınca ufak didikleyin[*]Soğanı tencerece yağla birlikte kavurun Unu ilave edip biraz daha kavurmaya devam edin[*]Yeterince su ve tavuk suyu ilave edip karıştırarak kaynamaya bırakın[*]Sebzeleri ve turşuyu soyup ufak küplere doğrayın Kaynayan çorbaya ilave edin[*]Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin[*]Didiklenmiş tavuk etlerini ilavve edin[*]1 su bardağı turşu suyu ile 2 yumurta sarısını karıştırın Çorbanın suyundan azar azar alıp ilave karıştırarak turlu suyuna ilave edip karışımı ılıtın[*]Yine azar azar çorbaya akıtarak aynı anda karıştırıp çorbanın terbiyesini ilave edin[*]Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp servis yapın |
|