Diplomat Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Diplomat ÇorbasıMalzemeler: 1 adet tavuk göğsü 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı veya mısırözü yağı 3-4 adet salatalık turşusu 1 su bardağı turşu suyu 2 adet patates 2 adet havuç 1 adet kereviz 1 adet soğan 2 adet yumurta sarısı tuz, karabiberYapılışı:[*]Tavuğu bol suda yumuşayana kadar haşlayın Suyunu çorbada kullanmak içn bekletip tavuğu ılınınca ufak didikleyin [*]Soğanı tencerece yağla birlikte kavurun Unu ilave edip biraz daha kavurmaya devam edin [*]Yeterince su ve tavuk suyu ilave edip karıştırarak kaynamaya bırakın [*]Sebzeleri ve turşuyu soyup ufak küplere doğrayın Kaynayan çorbaya ilave edin [*]Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin [*]Didiklenmiş tavuk etlerini ilavve edin [*]1 su bardağı turşu suyu ile 2 yumurta sarısını karıştırın Çorbanın suyundan azar azar alıp ilave karıştırarak turlu suyuna ilave edip karışımı ılıtın [*]Yine azar azar çorbaya akıtarak aynı anda karıştırıp çorbanın terbiyesini ilave edin [*]Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp servis yapın
|
|
|
|