Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Suyuna Şehriye ÇorbasıMalzemeler: 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 doluca yemek kaşığı salça 4 su bardağı kadar tavuk suyu yarım su bardağı arpa veya tel şehriye tuz, karabiber süslemek için (arzuya göre içine konabilir) kıyılmış maydanozYapılışı:[*]Zeytinyağında salçayı kavurun İçine 1 tavuk göğsünü veya kemik kısımlarını haşlayarak elde ettiğiniz tavuk suyunu ilave edip kaynamaya alın * [*]Kaynadıktan sonra şehriyeleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin [*]Tuz, karabiberini ilave edin Gerekirse kıvamını ayarlamak için kaynar su ilave edin [*]Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
|
|
|
|