![]() |
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası
Malzemeler:
.1 yemek kaşığı zeytinyağı.1 doluca yemek kaşığı salça.4 su bardağı kadar tavuk suyu.yarım su bardağı arpa veya tel şehriye.tuz, karabiber.süslemek için (arzuya göre içine konabilir) kıyılmış maydanoz Yapılışı:[*]Zeytinyağında salçayı kavurun. İçine 1 tavuk göğsünü veya kemik kısımlarını haşlayarak elde ettiğiniz tavuk suyunu ilave edip kaynamaya alın.* [*]Kaynadıktan sonra şehriyeleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin.[*]Tuz, karabiberini ilave edin. Gerekirse kıvamını ayarlamak için kaynar su ilave edin.[*]Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.