Yoğurtlu Şehriye Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Şehriye ÇorbasıMalzemeler: 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 4-5 su bardağı tavuk suyu veya su 3/4 su bardağı (1 su bardağından 2 parmak eksik) arpa şehriye 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 adet yumurta tuz üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı + 1 çay kaşığı pulbiberYapılışı:[*]Yağda kekik ve pulbiberi karıştırarak hafif kavurun [*]Tavuk suyunu veya suyu ilave edip kaynamaya bırakın [*]Kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin [*]Bu arada bir orta boy bir kasede yoğurt, yumurta ve unu karıştırın Kaynayan çorbadan biraz alıp karıştırarak ilave edin ve yoğurtlu karışımın ılınmasını sağlayın [*]Ilınmış karışımı çorbanın içine ince akıtıp karıştırarak yedirin [*]Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ufak bir tavada tereyağını pulbiber ile yakıp üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|